Karin Jacobs

Contactinformatie

  • mail: karin.jacobs@peelenmaas.nl


Hoofdfunctie:

  • Hoofdredacteur FIJN magazine (bezoldigd)
  • Mede-eigenaar Kookstudio De Garde V.O.F. (bezoldigd)

Ik ben Karin Jacobs, geboren in Helden en ik woon met mijn man Marc en drie kinderen in Panningen. Samen met Marc run ik een kookstudio in Helden. Verder ben ik eigenaar van het regionaal lifestyle magazine Fijn, tekstschrijver en ik verzorg de sociale media voor verschillende ondernemingen.


Ik ben een verbinder en altijd in voor nieuwe uitdagingen. De VVD spreekt mij vooral aan omdat zij staat voor vrijheid en verantwoordelijkheid. De vrijheid die ons de mogelijkheid geeft om zelf keuzes te kunnen maken zonder te veel bemoeienis van de overheid. Sinds 2018 ben ik gemeenteraadslid voor de VVD in Peel en Maas. Binnen onze fractie voel ik me als een vis in het water. We werken goed samen en er is volop ruimte voor mijn eigen ontplooiing. Die vrijheid vind ik belangrijk en die gun ik ook al onze inwoners. Kan een mens zichzelf niet redden, dan moeten we helpen. Als gemeenteraadslid vertegenwoordig ik onze inwoners. Ik vind het belangrijk dat iedereen op een laagdrempelige manier contact met me kan opnemen. Met deze input kan ik bij het nemen van besluiten de belangen van inwoners goed afwegen. Uiteraard bespreek ik dit ook met mijn collega’s. Verder houd ik me binnen ons team onder meer bezig met de diverse uitingen via de verschillende kanalen. Op deze manier kunnen we veel mensen bereiken en bouwen aan ons netwerk.

Er is sinds 2018 al heel wat voorbij gekomen waarvoor ik me heb ingezet. Een mooi voorbeeld hiervan is het initiatief wat ik samen met collega raadslid Suzan Hermans heb genomen. Het opzetten van een kinderraad in onze gemeente. Inmiddels is er een werkgroep waarin alle partijen zijn vertegenwoordigd en loopt de tweede jaargang van de kinderraad. Ook begeleiden we verschillende andere gemeenten die ook plannen hebben om een kinderraad te installeren. Hoe meer kinderen een stem krijgen hoe beter.

Als ondernemer vind ik het belangrijk dat er een goed ondernemersklimaat is in Peel en Maas. Het is belangrijk dat de gemeente levendig blijft en er een goed leefklimaat is. Partijen en ondernemers moeten dan ook de ruimte krijgen om hier iets te organiseren en te kunnen ondernemen. Twee belangrijke zaken die de kwaliteit van onze gemeente verhoogt. 

In mijn rol als raadslid heb ik de mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling, de uitdagingen en de mooie omgeving van Peel en Maas. Ik wil me dan ook graag blijven inzetten om samen met de inwoners uit alle 11 de kernen te bouwen aan de toekomst.  Neem gerust contact met me op!