Jeanne Hesen-Slots

Contactinformatie

  • mail: Jeanne.hesen@peelenmaas.nl

Portefeuille(s):

Bedrijven en Promotie (agro+buitengebied); Beheer openbare ruimte; Ruimtelijke ontwikkeling (water+buitengebied); Integrale Veiligheid (Veiligheidsregio)

Hoofdfunctie:

  • Administratief medewerkster Loonbedrijf Maas BV (bezoldigd)

Nevenfuncties:

  • Waterportefeuillehouder LLTB (onbezoldigd)
  • Verkeerszaken Cumela Limburg (onbezoldigd)
  • Collectant Goede Doelen (onbezoldigd)
  • Werkgroeplid van Eiks Ontmoetings Punt te Kessel- Eik (onbezoldigd)
  • Bestuurslid “ Omgevingsfonds Kookepan” (onbezoldigd, vanaf 2021)

ik ben Jeanne Hesen woonachtig in Kessel-Eik en getrouwd met Dré. We hebben 3 zonen en 2 kleinkinderen. Naast ons agrarisch bedrijf werk ik halve dagen administratief.

Nu de kinderen ouder zijn heb ik tijd om iets voor de medemens te betekenen. Als raadslid vind ik  belangrijk dat de signalen van inwoners gehoord wordend en dat de betreffende afdeling/ ambtenaar er iets mee doet. Mijn portefeuille betreft allereerst het buitengebied met al zijn diversiteit. Water speelt daar een belangrijke rol. Als het droog is, is er behoefte aan water. Als er hoogwater is dan is  het belangrijk dat dit geconserveerd wordt en niet in huizen en stallen kan komen. Zo heb ik actief gewerkt afgelopen periode aan evacuatie van mens en dier, zodat dit in Crisisplan Veiligheidsregio is gekomen. Dit in samenwerking met diverse ondernemers, zodat dit zo praktisch en uitvoerbaar mogelijk zou landen in ambtelijke beleidsstukken.

Daarnaast ben ik bezig met economische zaken m.b.t. bedrijven.  Ik zit in de werkgroep Veiligheidsregio Limburg Noord. In Regio- werkgroep en klankbordgroep Omgevingsvisie.
Leefbaarheid in gemeenschappen is heel belangrijk (het cement van samenleving). Zo ben ik met diverse dames uit mijn woonplaats een Ontmoetings Punt gestart voor ouderen, alleenstaanden etc.

Elke week zijn de gasten welkom om gezellig koffie te drinken, praten, spellen en knutselen. Het is heel dankbaar werk. Zo probeer ook ik mijn steentje bij te dragen.

Daarnaast is Wonen een zeer belangrijk item vooral voor de kleinere kernen i.v.m. behoud school en leefbaarheid.

 Als Waterportefeuillehouder bij LLTB zet ik me in om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Nu met Klimaatadaptatie heel belangrijk. Integraal (vanaf 2017 ) bij project Kwistbeek met een groep (agr.) ondernemers gestart om aandacht van Waterschap te vragen en later van gemeente.

Nu is project Kwistbeek in uitvoering. Hoofdzaak was en is dat water niet meer in stallen en huizen komt. Dan dient het goed geconserveerd te worden. Hele integrale aanpak met een heel scala aan aandachtspunten. Agrarisch ondernemers zijn echt niet tegen natuur. Dat is een misvatting. Werkgroep Musschenberg (waar ik lid van mag zijn) is bezig met upgraden van dit mooie natuurgebied. Samen met enthousiaste inwoners een mooier gebied creëren. Zelfsturing puur sang! Om de hoek van onze kern.