Suzan Hermans

Contactinformatie

  • Telefoon: 06-25041669
  • mail: suzan.hermans@peelenmaas.nl

Portefeuille(s):

Werk en Inkomen; Sportbeleid; Financiën

Hoofdfunctie:

  • Bedrijfsjurist bij Berden mode, wonen & meer (bezoldigd)

Nevenfuncties:

  • Voorzitter Gymnastiekvereniging Alcides (onbezoldigd)
  • Ledenraadslid Rabobank Venlo e.o. (bezoldigd)

Ik ben Suzan Hermans, geboren en getogen in Baarlo, 37 jaar en ik woon samen met mijn partner Leon en onze 2 zoontjes Dex en Vigo in Baarlo. In het dagelijks leven ben ik bedrijfsjurist bij Berden mode en wonen. Daarnaast ben ik al van jongs af aan lid van gymnastiekvereniging Alcides, heb ik ook jaren trainingen verzorgd en ben ik nu al meer als 10 jaar actief als voorzitter. Ik praat graag mee over het verder ontwikkelen van onze kern en zet me als het even kan in als vrijwilliger bij diverse activiteiten in onze kern. Ik ben geen ‘stilzitter’, ben zélf graag actief bezig, maar kan ook enorm genieten van het sporten van onze kinderen.

Ik zit in de gemeenteraad voor de VVD sinds 2018. Ik ben en voel me actief betrokken bij onze gemeente en ben trots op onze gemeente Peel en Maas, de saamhorigheid, de initiatieven, gezelligheid, het ondernemerschap en niet te vergeten onze prachtige leefomgeving.
Ik ben de politiek in gegaan omdat ik graag wil bijdragen aan de maatschappij. Ik wil streven naar een Peel en Maas waarin iedereen zijn/haar eigen leven in vrijheid en in veiligheid kan inrichten. Als volksvertegenwoordiger praat ik met mijn achterban en luister ik naar wat er in onze gemeente speelt. Het is belangrijk dat we de zorgen van mensen serieus nemen, naar hun luisteren en proberen met antwoorden en oplossingen te komen. Mijn portefeuilles als raadslid zijn: financiën, werk en inkomen en sportbeleid. Maar daarnaast zet ik me ook in voor de jeugd en het onderwijs en houd ik me momenteel bezig met de energiestrategie, een hele opgave waar we de komende jaren voor staan en we als VVD een duidelijke mening over hebben. Vanaf het begin van mijn raadslidmaatschap heb ik me samen met collega Karin Jacobs ingezet voor een kinderraad, welke vanaf het schooljaar 2019/2020 ook daadwerkelijk in onze gemeente is gestart. Daar ben ik heel trots op.

In de politiek is het eigenlijk hetzelfde als in de sport. Bij het sporten probeer je het beste uit jezelf te halen, in de politiek wil ik er aan bijdragen dat onze inwoners en ondernemers ook het beste uit zichzelf kunnen halen. Waar we niet allemaal gelijk hoeven te zijn, maar wel gelijkwaardig.