Danielle Verbugt-Guijt



Zodat jij kunt zijn wie je bent

De politiek heeft altijd mijn aandacht gehad, met een warm hart voor de VVD. Vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid, daar sta ik voor. Waarom worden sommige besluiten genomen? Hoe komen deze tot stand? Wat wordt er in onze gemeente gedaan in onderwijs, jeugdzorg en veiligheid. Hoe is de samenwerking met andere partijen? Of is het geven en nemen? Allemaal vragen die mijn nieuwsgierigheid opwekken.

Mijn naam is Danielle Verbugt-Guijt, getrouwd en moeder van 3 kinderen en samen wonen we in Meijel. Na ruim 18 jaar in de detailhandel en ruim 3 jaar in de recreatie/horeca gewerkt te hebben, ligt momenteel de focus op mijn gezin en mijn ontwikkeling, zowel op persoonlijk, als maatschappelijk vlak. In augustus vorig jaar (2021)heb ik me aangemeld als lid bij de VVD Peel en Maas. Ik werd  meteen hartelijk ontvangen. Ik ben trots om in deze gemeente te wonen en wil hier graag mijn steentje aan bijdragen. Wat goed is, kan alleen maar beter worden.

Ik ben een echt mensenmens. Ik wil in gesprek blijven met andere inwoners. Zij moeten zich gehoord voelen. Laten we de afstand tussen inwoners en de gemeente klein houden. Goede en duidelijke communicatie is hierbij belangrijk.

Iedereen doet ertoe, zoals mijn slogan zegt; “- Gemeente Peel en Maas-: zodat je kunt zijn wie je bent”. Jong en oud, iedereen is bijzonder. De deur staat bij mij altijd open voor een kopje koffie.

Op school begint de toekomst van iedere jonge Nederlander. In Meijel hebben we hiervoor een prachtige school. Ik vind het mooi om te horen dat de Meijelse gemeenschap aan het groeien is, echter ben ik ook van mening, dat voor veel kinderen kleinschalig basisonderwijs beter is. Een omgeving, waar kinderen, die het nodig hebben, gehoord en gezien worden en zich daardoor beter kunnen ontwikkelen. Goed onderwijs speelt namelijk een belangrijke rol in het leven. Keuzevrijheid in het basisonderwijs voor Meijel, daar wil ik mij onder meer voor inzetten. Net als het behoud van onderwijs in de kleinere dorpen.

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Hiervoor heb ik mij verkiesbaar gesteld. Jullie stem telt, landelijk, maar des te meer lokaal; het gaat immers om zaken die jou in jouw buurt treffen. Dáár geef je je stem voor bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Stem! Zodat je kunt zijn wie je bent.

Lijst 3 plek 14. Samen voor een kééjsjòn Meijel en een prachtig Peel en Maas