Kinderraad weer van start

Ook dit jaar zullen we helaas weer op een digitale manier moeten starten. Op woensdag 2 februari vindt de installatie plaats, welke via een livestream voor iedereen te volgen en terug te kijken is. Vorig jaar hebben alle bijeenkomsten digitaal moeten plaatsvinden, maar we hopen dat we elkaar dit jaar wel nog eens fysiek kunnen ontmoeten. Vergaderen in de raadszaal in het Huis van de Gemeente heeft toch wat meer dan thuis achter het scherm.

Sinds afgelopen november hebben we in Peel en Maas ook een kinderburgemeester. Saar Fransen mag als allereerste kinderburgemeester van onze gemeente deze rol voor twee jaar vervullen. Vanzelfsprekend zal de kinderburgemeester vanaf nu dan ook een rol krijgen in de vergaderingen van de kinderraad.

Er zijn dit jaar elf basisscholen die deelnemen. Van iedere school zullen twee leerlingen als kinderraadslid afgevaardigd worden. Ze gaan meedenken over zaken die binnen onze gemeente spelen en zullen ook een eigen voorstel indienen. Voor de uitvoering van het winnende voorstel wordt 2.500 euro ter beschikking gesteld. We kijken weer uit naar alle
mooie ideeën en initiatieven van de kinderen uit onze gemeente en wensen iedereen veel succes en plezier bij de eerste vergadering.

Karin Jacobs en Suzan Hermans,

Raadsleden